domingo, 19 de junio de 2011

Dissabte 18/6/2011

Setè dia. CORRUPCIO A UCRAÏNA
Hem conduit tota la nit, esteim fets pols!
Ahir partirem devers les 8 de l'horabaixa de Moscou, per ser prest a la frontera. Passam pena de estar 15 hores, com la darrera vegada.
Son les 7:00 i puntuals arribam a la frontera, sembla que sera mės fàcil.
Els cotxes s'han portat bé i els unics contratemps que hem tengut els darrers dies les hem pogut sol.lucionar.
Al cotxe num 1 , a darrera hora, li varem haver d'arreglar el tub d'escape, arran del motor, s'havia xapat pels sotracs. Un poc de pasta per sellar tubs i sembla que funciona bé.
Els sotracs han passat factura a quasi tots els cotxes, portes, tubs d'escape,...
El millor que tenen aquest vehicles es la seva senzillesa mecànica. No fa falta tenir eines especialitzades per reparar-los i a vegades enlloc de posar peces en llevam, sobren peces,jeje!!!
Altres contratemps de diversa índole fan entretenguts els matins. Cada matí, abans de partir esteim abligats a fer-los passar una mini ITV: nivells d'olis, aigua del radiador, engrassar les rotules de la direccio(cotxe num 2), oli de freno(cotxe num 5)
Tots els cotxes estan tocats! Els kms, l'antiguetat dels vehicles i l'estat de les carreteres no perdonen als vehicles.

Ja som a la frontera, a la part Russa, ens colocam a la cua i la cua esta aturada, la nostra sorpresa es quan ens demanen un Souvenir de Mallorca, sembla a ser que aqui no son iguals que els policies que ens havien aturat els dies abans. Teniem referencies molt dolentes de Russia i mira per on ha estat totalment al revés. Lis donam un paquet de Quelitas i una sobressada i els tràmits fronterers s'agilitzen, corruptes!! Aixo canvia.
Passam tots sense problemes i ara som a la part Ucraniana, al manco son puc més simpatics.
Son les 9:20 i som a Ucraïna. Esteim cremats de fronteres.
Les hores de conduccio nocturnes ens passen factura i no podem més, ens hem d'aturar!! Ens aturam a un restaurantet i ens donen per berenar una sopeta de ceba i una carn estufada amb unes patates.
A alguns de nosltres aixo de menjar coses que no son les "nostres" no les va massa bé.
Lo bonic del viatjar no tan sols son els paissatges, sino tambe la cultura i sobretot la gastronòmica.
En Lluch Ferriol torna a ser amb nosaltres, es va unir el dijous a la nit a Moscou, va arribar a temps per el cortado.
Ben berenats ens hem d'aturar a fer una siesta per donar un poc d'energia, esteim acabats!!! Pero no mos podem aturar molt, mitja horeta. Vos puc assegurar tenim més de un "oso" al grup, quines roncades!
Per ara aquest pais son una gossada: amples, en bon estat i crec que amb les rectes més grans que veurem mai, tot es casi una recta fins a Kiev.
Ens queden 150km per arribar i convocam la primera ASSAMBLEA 4 LLAUNERA UCRANIANA. Radio 4 llaunes ha estat ocupada tot els temps discutint els objectius d'avui. Uns creim que millor a KIEV i descansar, i altres a LVIV per avançar temps. Per majoria absoluta es firma el tractat, decidint anar a dormir a LVIV, a 650km d'aqui. Ens queden 8 hores o més!!!!
De Budapest ens separem uns 1200km,d'on som ara. Hi hauriem d'esser demà vespre ja que dilluns ens deixa una altre company.
Tenim molt bones referencies d'aquesta ciutat, val la pena visitar-la.
La policia ens ha aturat unes quantes vegades aquests dies, no per fer infraccions, sino, per curiositat per veure els cotxes d'aprop i saber d'on veniem i on anavem.
Fins avui hem tengut sort amb el temps, tan sols ens ha plogut alguna estona, tormentes d'estiu.
A Ucraïna la moneda es el Grivna i com sempre tenim problemes per pagar: no euro, no credit card. Aixo fa que haguem de provar més de una benzinera per repostar.
Atravessam Kiev per el centre i ara duim 21 hores al volant desde que sortirem de Moscou. Ens queden 650 km fins a Lviv.
Pero lo bo comença ara. Comença l'espectacle!!
Uns km passats Kiev, la policia atura al cotxe num 1, " air force one" per noltros, tot acaba amb una broma.
Un poc més tart al num 3. Els aturen perque segons ells anavem a més velocitat de la permesa, quan tots el altres cotxes ens adelanteven. El policia es refrega els dit,volguent dir que si li donam doblers no mos multaran. Paguen 35 € al policia i ens deixa partir.
La cosa sembla que ja esta, pero ara aturen al num. 2(Mairata/Pedro), lis demanaven 400€ pero al final paguen uns 70€ i 1000 rublos.
I com no, la cosa no s'acaba aqui, han vist una mamella d'on monyir!!!
Ara al num. 1 i despres al 2, al 3;que li demanen 750€, lis dieun que no duen mes doblers i nomes tarjeta, i ells s'ofereixen per acompanyarlos a un caixer, al final paguen uns 120€, quin descompte no?
I aixi fins a 6 vegades, aqui teniu el ranking:
Num 1: 3 vegades(0, 25, 50€)
num 2: 2 vegades(0, 70€ + 1000 rblos)
Num 3: 2 vegades(35, 45€)
Vos podeu imagina la cara de Rotwelier que tenim tots, quina merda de pais!! Es vergonyos
A la fi una cosa bona, l'hotel es un 4 estrelles bastant peculiar,al estil blancanieves.
Son la 1:35 del mati, hora local(una mes que Espanya), 29 hores al volant, 1450 km conduits, 7 cops la policia i nomes frissam de partir d'aquest pais.
Fins dema

3 comentarios:

  1. jooooooooooodeeeeeeeeer! quina merda de corrupció us haurieu d'haver duit els reporters de callejeros... "esto es pa verlo"!!!

    ResponderEliminar
  2. Buenas tardes amigos, son las 14:18 y ya estais en territorio hungaro, espero que aqui todo os vaya mejor, creo que aqui no hay corrupción.Animos ya os queda menos para llegar a la casa de los suegros de Juan Pastoret donde os esperan con los brazos abiertos, ya lo contareis. Un abrazo para todos y un beso muy fuerte para Quet.

    ResponderEliminar
  3. Buenas tardes a todos, después de 6.200 km en 8 días y de cumplir con el reto de llegar a Moscu en un ¨4 llaunes¨, esta tarde a las 15h. he podido coger un avión en Viena y regresar a Mallorca. Estoy muy alegre de volver a mi pueblo, ver a mi familia y empezar a trabajar mañana mismo. Pero al mismo tiempo estoy triste de haber dejado el grupo, estoy destrozado físicamente, pero me siento muy orgulloso de haber participado en este reto, y muy agradecido de haberlo compartido con este grupo de ¨cracks¨ que son los ´4llaunes Club Lloseta¨. Os deseo un feliz regreso, pasarlo bien, cuidaros mucho y tomaros un par de Gin Tonics a mi salud (creo que debo alguna ronda, las tenemos pendientes en Inca ). Cuidarme mucho a mi compañero Joan (Comadante Pastoroff), que no se duerma. Un abrazo fuerte a todos (LLull Capi,Tolo Mitjas-Mecanic, Abuelo Pedro, Biel Maiti, Tolo Quet-Talleres Arrom, Toni Kia-Indignado, Joan Colometa-Fabioler, Toni Belloca, Pep Candi y Llull Ferriol). Os hechare de menos, el sabado nos vemos.

    ResponderEliminar