viernes, 17 de junio de 2011

Dijous 16/6/2011

Cinque dia a la carretera.
Quina nit mes llarga!!!! Son les 6:17(hora local). ¡Encara ens queden 400mts per arribar a la frontera!!
Hem tengut que despertar-nos cada mitja hora per anar moguent el cotxe a mesura que la cua anava avançant.
Ens han dit que per passar sense problemes hem de posar algun billet dins el passaport, que son de corruptes!
Sabiem que hi havia problems per entrar a Russia, pero tans? Haviem arreglat el passaport desde Espanya per donar soltura a aquest tràmit fronterer, visats,...
A la fi!! Ja som al control. Ens demanen el passaport, pasam la barrera i aarribam alla on et registren el cotxe. Sense problemes.
Pero aixo no s'ha acabat, aixo nomes era el control per sortir de Letonia, encara ens queda el control Rus!!. Aransi que en tenim de nirvis.
Passaport, cans registrant el cotxe, les senyoretes que no mos entenien,...
Sortim de l'aduana i son les 12:00(hora local), les 10:00 espanyola. Hem estat quasi 15 hores per creuar les dues fronteres, aixo es vergonyos!!! No m'estranya que aquest pais estigui un poc allunyat dels altres. Vos puc assegurar que la promesa de tots ha estat que no hi tornariem, al manco amb cotxe segur que no.
Aqui ja anam 2 hores avançats respecte al horari nostre.
Ara ens queden aprox. 600km de no sabem que mos trobarem. Les darreres noticies eren de fa mes de 10 anys.
La moneda d'aqui son els rublos, i el canvi es aprox. 1€=39 rublos.
Creim que la majoria dels problemes a la frontera son causats per la gent que va cercar la benzina a Russia i despres la revèn a Letonia. La benzina aqui val uns 0,65€/lt, es molt barata pero de molt mala qualitat.
La nostre sorpresa es trobar tan bona carretera pero a mesura que anam fent km la cosa canvia i la carretera esta mes fotuda per el pas dels camions i l'afecte del fred. Aquest pais te molt poca densitat de poblacio i molt que mantenir. Gent pobre i poca gent= poc doblers per mantenir.
Tota la calçada esta molt deformada, sembla que anam dins dos solcs de tomatigueres.
Ens fa tenir els ulls ben badats, sobretot al cotxe num 6(Pep), hi ha moments en que les seves rodes no tenen al terra, li falten 4 dits! Anar amb aquest cotxe es com anar amb el dragon can! No de rapid sino de acollonant!
Nomes desitjam que la carretera a mesura que s'acosti a Moscu(Moskowa) sigui millor, pero per ara s'enpitjora per moments. Aviat penjarem els videos i fotos.
La por que teniem als policies, corruptes, es va dissolguent per moments, ens saluden per tot arreu i inclus ens aconsellen on repostar benzina. A la frontera ens han fotografiat els cotxes i ens han tractat de sonats quan lis hem mostrat d'on veniem i on anavem.
Avui seguim amb el mateix menú, bocatas de producte balear, esteim farts. Volem arribar a la capital per menjar-nos un bon "solomillo".
Els nostres anims van pujant a mesura que veim cartellets de la capital. La radio 4 llaunes club fa "furor". La radio es la nostra millor amiga en els moments de monotonia o quan el copilot esta descansant o dormint, va ser molt bona idea!!!
Son les 20:45hora local i ens queden 100 km per arribar a la capital on en Hitler i en Napoleon es quedaren a les portes. Esperam tenir mes sort que ells!!!
A la fi una autopista, yujuuuuuuuuu!!!! Un poc de velocitat. No vos podeu amigiar l' estat de les carreteres.
Ens aturam a repostar a una benzinera, a un altre i a un altre, no ens deixen pagar amb € ni tampoc en tarjeta.
El cotxe num 5(colometa/bajoca) va aixut, hem d'utilitzar la garrafa que duiem per si un cas.
Son les 22:02 i som a les portes de M O S K O W A!!!! Ho hem acenseguit!!! Despres de 4025 km(desde Lloseta), 250 lts de benzina i quatre dies de moltes hores de conduccio i moltissimes anecdotes per contar ja som aqui!!!!
Hem atravessat tota Europa: Lloseta, Palma, Barcelona, Montpelier, Lyon, Besançon, Strassburg, Nuremberg, Dresden, Wroclaw, Varsovia, Kaunas, Vilnius, Daugapils, Rezekne, Moscuuuuuuuu!!!
Cantam visctoria massa aviat,som aqui, pero l'hotel esta amb obres i decidim no dormir aqui. Despres de uns moments de nirvis a la fi aconseguim poder dormir. Son les 2:30 de la nit i men hem danar a dormir perque dema ens espera el nostre objectiu: fer es ditxos " cortado" a la plaça rotja de Moscu.
Despres de un tour turistic express haurem de partir cap a Kiev(Ucraina) i decidim sortir l'horabaixa de Moscu.
Dema mes informacio del gran dia.
Bona nit a tothom!

6 comentarios:

  1. Enhorabona!!!!! a la fi es cortado! no crec que sàpiguen que és un tallat, jejejejeje, demanau una cervezeta! ja fris de veure ses fotos! arreveure! fins aviat!

    ResponderEliminar
  2. Quina aventura !!!! He anat seguint el viatje i tots els problemes que heu tengut. Però amb la previsió que teniu feta i amb l'equip que formau l'hou aconseguit.
    Salutacions especials per en Quet(McGiver) es "Campeon del mon" i es "Pastoret"
    Desde Inca. GAOS

    ResponderEliminar
  3. Enhorabona a tots!!!
    Disfrutau es cortado que haura valgut la pena. Podrieu demanar un café amb llet, al menos, no?
    Anims per sa tornada!

    ResponderEliminar
  4. SENS DUBTE SOU ELS MEUS IDOLS!!! ENHORABONA!!!! SEGUR QUE HEU FET UN PARELL DE VODKAS A LA SALUD DE TOTS EL VOSTRES SEGUIDORS... QUE NO SON POCS! I ENCARA QUE JA HAGUEU ACONSEGUIT EL VOSTRE OBJECTIU US SEGUIREM DESDE AQUÍ PERQUE VOLEM CONEIXER LES ANECDOTES DEL REGRÉS. UNA AFARRADA PER A TOTS!

    PADRI JOVE (COLOMETA) UN BESADA MOLT FORTA!!!

    ResponderEliminar
  5. el cortado el trobareu bò, xo de segur que el vodka vos caurà de conya!!! enhorabona i forces per sa tornada...

    ResponderEliminar
  6. Buenas noches, por lo que se estais haciendo kilometros hacia Ucrania, son la 1 de la madrugada y sigue haciendo sol, espero que tengais una buena noche. Un abrazo para todos y un beso muy fuerte para Quet.
    Saludos Paquita

    ResponderEliminar