miércoles, 22 de junio de 2011

Dimarts 21-6-2011

Ja duim 10 dies junts i ara que ens hem relaxat, un poc, tots els kms son mes bons de fer.
Ens despedim de Budapest, d'hora i ben berenats, i després de realitzar la ITV diaria.
Ara, els cotxes comencen a anar millor. De la gasolina repostada els darrers dies, no en queden ni els vapors.
Tornam a netejar les bujies i canviam una bombilla, això esta xupat!!!
Talleres Arrom/Primes supervisen les revisions diaries i els altres feim de "mossos", millor dit feim nosa!! Tots tenim curiossitat de saber el que? quan ens passa alguna cosa.
El cotxe num. 2 (Maity/Duhan) manté la rotula de la direcció el màxim d'engrassada, no s'hauria de rompre, hem d'arribar tots!!
A uns 600km d'aqui, Budapest, es troba Rijeka, un poble costaner a la vora del Mar Adriatic.
Allà no sabem que hi trobarem, però tan sols per fer un "capfico" i dir que hem nedat al mar Adriatic valdrà la pena.
Tastar algun peixet d'aquest mar també supòs que es la voluntat de tots.
Avui, el trajecte serà autopista tot el temps, creuant Hungria i Croacia al complet fins arribar a la costa. Esteim cansats de tanta llanura, necessitam veura la mar!! L'anyoram!
Son les 12 del matí i atravessam la frontera Hungarocroata, sense cap problema, ja era hora! de no perdre temps a les fronteres.
Ara, som un manco al equip, en Rafel(Marshall), ens va haver d'abandonar l'altre dia a Budapest. Per això, ens hem d'anar turnant per conduir el cotxe num. 4(Reinoso/Torres) ja que en Joan té problemes de sòn i sobretot després d'haver menjat. El tenim un poc a règim. A moments sembla que li ha picat una mosca "tse-tse", tot el dia dormm!! pero despres es desperta a la nit!. Es un tio nocturn.
Mentres nosaltres feim Kms direccio a la mar, la nostra corresponsal a Mallorca ens gestiona el nostre allotjament d'avui. Despres de una bona estona de cercar, ens informa que a Rijeka no hi ha lloc per dormir i hem de canviar el nostre destí. Omisalj és el nom del poble i esta situat a uns 11km del primer destí.
11km, això es bufar i fer ampolles!!! tants de Kms conduits, 6726 per ser més exactes, semblen que estan a una passa.
Per ara, duim consumits uns 450 LTS de gasolina amb una mitja de 6lts/100km.
Aviat les nostres vistes canviaran i a mesura que avançam ens hem d'anar aturant. Les arees de descans i les benzineres son el lloc on estiram les cames i feim una pixedeta, jeje. Tanta autopista, juntament amb la calor, fa que sigui molt monòton el camí i això en adormilassa. Ens hem d'aturar abans de les dues. Els altres dies ens queixavem de l'estat de les carreteres, però ara anyoram un poc l'aventura.
Lo millor de circular per autopistes, es que podrem tenir més temps per arribar als nostres objectius el més prest possible.
A Croacia, apart de l'euro, també empren una moneda que es diu KUNA, i que el canvi es aproximadament 1€=7KUNAS.
Sortim de l'autopista i ja sent l'olor de la mar, a la fi! . Per lo vist allà on anam, es una illa que temps enrera s'hi havia de crusar amb barcassa i que actualment es fa a través de un pont de nova construcció. Doncs per aqui passam i ens dirigim al nostre destí.
Son les 16:20 i som on ens allotjam. Un complexe hoteler bastant antic, amb més de 40 anys segur. L'entorn, la gent, l'estil de vestir, els souvenirs,...sembla sortit de una pelicula de n'Ozores.
Tots frissam d'anar a nedar i casi no hem arribat i ja duim els banyadors posats, i a nedar s'ha dit!! Esteim a més de 30 graus i podem dir que hem nedat a l'Adriatic.
Omisalj, es un poble pesquer situat damunt un turonet ben davant el moll. A uns 90 mts d'alçada. Es un poble bastant degradat però que té el seu encant.
Ens informen que el millor lloc per anar a sopar està al poble, d'alt del turó. Ulinka es el seu nom i està situat devora l'iglesia. Cap allà s'ha dit.
Quina cara que tenia algú després de pujar la costeta, jeje. Crec que a més d'un li aniria bé fer un poquet d'exercici diari.
Rodaballo, calamars, escaremetlans, vinet blanc i negre, seguts a la fresca i amb molt bona companyia, fa inmillorable el moment.
La baixada cap el poble i el passeig ran de la mar, ens ajudara a païr el sopar, i dormir com a al.lots petits.
Demà el nostre destí es Venecia.
Bona niiiiittt

No hay comentarios:

Publicar un comentario