viernes, 24 de junio de 2011

Dijous 23/6/2011

Objectiu le Rascasse.

12 dies i s'acosta el dia clau, arribar a Lloseta i tots!!!
Totes les previsions es compleixen i inclús amb un dia menys. En un principi teniem el billet de tornada per el dissabte vespre i l'hem cambiat per divendres a la nit.
Quan deiem que ho aconseguiriem en 14 dies, tothom ens tractava de sonats i que era impossible. Idò esteim apunt de aconseguir-ho!!!.
L'idea d'avui matí era aixecar-nos prest i berenar al camping. Però son les 7:30 i la cuina obri a les 8. Decidim partir i berenar per el camí. Ens aturarem a una benzinera i allà omplirem la panxa. També ens anirà bé per avançar camí i sortir de la ciutat el més prest possible, no hi ha tants de cotxes.
El nostre objectiu d'avui es arribar a Nice o poc més alluny, passant sobretot per Mónaco. Tanta publicitat i tantes vegades anomenada, s'ha de veure, no?
580 km fins a Mónaco, per bones carreteres, tot autopista, gaaaaaaaasss!!
Aturada a la benzinera i sense perdre temps, cafetó, un bocata i de camí ja som.
El nostre pressupost en combustible i peatges es fa ben avall a mesura que ens acostam a Espanya.
De 0,65€ el litre que pagarem a Moscou, a casi 1,70€ que ens fan pagar per aquí, Italia.
De no pagar peatjes a pagar peatjes cada 20kms o  menys! Al final del dia, tans Kms fets, es noten bé a la butxaca. L'únic consol es la diferencia de qualitat de les carreteras. Al manco ara, tan sols ens hem de preocupar que els camions no mos esclafin, estan sonats!!
Dins Russia haviem de tenir els ulls ben badats per no fotre dins un clot!!
Avui començarem a veure el Mediterrani, ca nostra.
Na Paquita, ens informa que els hotels, a Niza, son carissims. El preu es casi el mateix que els hotels a Venecia.
Això, ens obliga a cercar un destí alternatiu. A la primera àrea de servei, desplagam el mapa i un poc passat Nice cercam un lloc que sembli atractiu.
Dels noms que hem trobat, només hi ha lloc a una zona aprop de Toulon, Les Seynes es diu. L'hotel de preu modic i relativament aprop de la "mer".
Heu de pensar que ara es temporada alta i sobretot a les zones costaneres. La nostre sorpresa es poder trobar places per 11 persones i a preus que envolten els 25€ amb berenar inclòs.
El nostre camí trascorre ben aprop de la costa, però a la vegada bastant elevats. Esteim vorejant la costa del nord d'Italia i més tart la part sur de França.
Zones com Cannes, Saint Tropez, San Remo i Monte-Carlo son llocs per on passarà el nostre recorregut d'avui. Totes aquests llocs, es troben molt aprop de Nice i supos que d'aqui es el motiu que estigui tan cotitzada.
Aquesta ruta es impressionant, tant en vistes com a infraestructures: ponts i més ponts i no com el de Lloseta, tunels i més tunels, pero tants que hem perdut el comte.
Com es de suposar tanta moguda de terra, té un preu i ens quedam assobrats quan arribam a caixa i ens demanen tan sols 41€ per fer quasi 500km dins la mateixa autopista.
El túnel de Soller tan sols fa 4km o menys i ens costa més de 5€, treis comtes del preu del Km.
Ara son quasi les 13 i a la fí som al Mediterrani, Mare Nostrum per els antics mariners, i a més ni més ni manco, que ho feim a Gènova, la més famosa escola de mariners de l'antiguetat. En nostre Tòfol Colon un d'ells.
Ja ens que queda molt poc temps per arribar al Principat de Montecar-lo. Ens aturam a dinar a una area de servei. Suposam que dinar per allà i sobretot aparcar el cotxes ens constarà un ull de la cara.
Monaco és la capital i allà ens dirigim. Monaco sembla el Port d'Andratx, però molt més colapsat. Ens hem decepcionat un poc. Tanta revista, tant de glamour, tanta "pijeria" per allà, i només veim edificis alts, quasi un damunt l'altre aprofitant fins el darrer centimetre de sòl.
Ara si, cotxes de luxe i yates n'hi ha per tot arreu!!
Hem vengut fins aqui per el famós circuit de formula 1, i sobretot per una curva famosa, Le Rascasse.
Quin embull de carrers i quines costes!!! Deuen tenir el cul beeeeeennnn fort!
Despre de fer unes quantes voltetes i fer algun "embull", ja som al circuit.
Càmera, acció, tac!!! i tenim el nostre video dels  4 llaunes fent Le Rascasse i el túnel famós. Ara entenc que els pilots es quedin enlluernats en sortir del túnel i a 300km/h que ho atravessen no m'estranya.
Arribam al port, i ens quedam un poc assombrats que al parking del club nautic, durant la primera hora, no es pagui ni un €.
El cotxe num 3 té la sort de aparcar devora un Ferrari Testarossa. Les seves claus no l'obren,quina putada! Hauran de tornar amb el 4 llaunes!!.
El consol, es que al manco, tenen el mateix color i  segur que ,el ferrari, no podra circular per les carreteres que ho hem nosaltres i amb la qualitat de les benzines que hem emprades.
Aquests 4 llaunes valen més, al manco per nosaltres, que aquests luxosos cotxes.
Ja que som aquí i que el parking es "gratuit", aprofitam per fer una cervesseta, contemplar un poc de pijeria i una exhibició de salts amb cavall.
Per sortir, del parking, tenim problemes. El guarda esta un poc rabiós. Es veu que habiem aparcat a un parking privat!!!jeje.
Problemes sol.lucionats i camí a Toulon. Uns 150 km fins allà.
Venga peatges i més peatges, quins lladres!! Els peatges francesos son pitjor que els policies corruptes de Ucraïna, al manco ells s'amaguen i aqui te roben a cara alta!!!
Son devers les 9 de la nit i som a l'hotel. Per lo vist es un hotel prefabricat. Les habitacions semblen a les del vaixell, mentres estas assegut a la trona te pots dutxar,jeje!!
Com que badam un poc per anar a sopar, ho trobam tot tancat.
Ens haurem de conformar amb menjar del auto Kentucky. Esteim afemats!!!
Ens sembla que avui hem anat a parar a un lloc un poc peculiar, sembla el "Bronx", aixi que amb la mossegada a la boca, cap a l'hotel a refugiar els nostres cotxes i a dormirrrr.
Bona nittttt

No hay comentarios:

Publicar un comentario