jueves, 23 de junio de 2011

Dimecres 22/6/2011

Oncè dia.
Objectiu Veneciaaaaaa!!
Ahir a la tarda, la nostra correponsal ens va mirar allotjament al centre de la ciutat. L'idea inicial era aquesta pero decidim no dormir-hi per el preu elevat i canviam el nostre "cau" per un camping just devora l'aeroport amb molt bones conexions amb Venecia.
ITV passada als 4 llaunes i de camí a Venezzia.
Tants Kms es noten als cotxes. El cotxe num. 1 no frena gens. El 2, te la rotula de la direccio fotuda. A tots els cotxes lis hen tengut que llevar una valvula del sistema de refrigerador, per tal de que es refrigerin millor.
Avui hem sortit d'hora i ens han dit que avui era el dia nacional de Croacia, es nota a les carreteres!! Per tot hi ha cotxes i les coes per anar al mar retrassen un poc la nostra marxa.
Una hora més tard de sortir arribam a la frontera, però la nostra sorpresa es que no és la Italiana, sino la Eslovena, tan sols per un parell de Kms.
Bé idò, ja que som aquí l'haurem d'atravessar. Just atravessar la frontera ens aturam a descansar i a revisar els frens del num 1(Lluch/Primes). L'averia ha estat aire al circuit hidraulic, tanta sort!!
Els 4L no frenen massa, i amb aire al circuit, ni vos-ho cont!!!
Per aquí començam a veure els primers 4L que no són dels nostres. Ens pensavem que erem com a extraterrestres. Fins al moments tothom ens ha mirat en cara de curiossitat i hem estat el motiu de moltes fotos i distraccions.
Ara ja passam un poc més dessapercebuts, pero "el escuadron diabolico", els 6 4Llaunes un darrera l'altre, fa girar a més d'un al seu pas.
Després de uns kilometrets, ja sortim de Eslovenia i ara ja entrerem a Italia. Ens separen menos de 1000km , en linea recta, del sofà de casa nostra.
Fins al moment, feia molts de dies que no pagavem un peatje, els darrers a França. A partir d'aqui i fins arribar a Barcelona, haurem de passar per caixa si volem anar per autopista.
Venecia, per molts de nosaltres, es una ciutat nova. És un destí turistic famós, el més visitat d'Italia juntament amb Roma. Dels que hi han estat prefereixen Venecia com a ciutat prioritari per visitar però també ens han dit que prendre algo a la plaça de San Marco te lleven les ganes de fer res més.
Tantes bones referències d'aquest lloc, que hem de fer ido? Cap allà s'ha dit!!!
31 graus de temperatura i alguna retenció obliguen a algun cotxe a posar la calefacció per tal de refredar el motor més aviat.
Si d'aturat es agobiant estar dins un 4L, amb la calefaccio amollada es com estar dins una sauna. Crec que es l'unic defecte que tenen.
Les finestres del 4 llaunes tan sols s'obren la meitat, i no de d'alt cap abaix, sino de darrera a devant, quedant així els vidres a la part de devant, impedint aixi que t'entri aire al circular. Tan sols a més de 100km hora es comença estar comode dins ell.
Avui el camí, del poble on esteim fins a Venecia, serà de uns 250km, quina pixarada!!!
5 horeses tardam, degut al trànsit, i arribam al camping. Dormirem dins un Bungalows. Son un poc petits però tenen banys dins ells.
No perdem temps i agafam un bus que ens portarà fins a un poblet d'aqui el costat i despres n'haurem de agafar un altre fins a Venecia.
Venecia, es una ciutat guanyada a la mar. Imaginau-vos Palma amb els carrers inundats. Lo que la fa diferenta es això, enlloc de tenir asfalt te canals amb igua i enlloc de aver-hi passos de cebra, hi ha ponts. També en té de peatonals, que es per on es passetja la majoria de gent i els que tenen més doblers o volen un poc més de romanticisme poden passejar per els canals amb una góndola. Els busus dins Venecia, també son vaixells. Les gondoles son un tipus d'enbarcació semblant
 a una canoa grossa però amb més "estil".
Els destins més anomenats d ne la ciutat son la plaça San Marco i el pont de Rialto, el pont dels enamorats.
Per visitar-la dividim un poc el grup, els caminadors i els que no ho son tant.
S'ha d'anar molt en compte visitar Venecia, esta plè de gent que vigila algun despitat per buidar-li la cartera. També els restaurants i bars no tenen pietat, i sobretot a la plaça de San Marco, no et perdonen res!! Per fer-vos una idea, un cortado= 6€, un gin-tonic=20€.
El grup "caminador" donarem la volta a la ciutat, per complet. Crec que caminàrem més de 15km. Ponts i més ponts, carrers estrets i sense moltes referencies, a no ser uns cartells de color groc als cap de cantons per indicar-te el camí. Sense aquestes senyalitzacions es impossible guiarte dins ella, es un laberint!!!
Fas tante voltes que et desorienta per complet.
Ben marejats, a la fí som a la famosa plaça, San Marco. Una plaça inmensa, pleeeena de gent, amb uns edificis majestuosos i un costat de la qual dona al mar. Quasi tots els edificis importants estan en obres, i gran part dels particulars també. Heu de pensar que els fonaments d'aquesta ciutat estan totalment inundats i que temps enrera es feien pocs estudis de la composició de la terra on situarien després la casa. Totes les cases tenen algun reforç al manco a les façanes i quasi totes tenen crulls per tot arreu!! Algunes de ben tortes, inclús un campanar que pareix la torre de Pisa, es graciós contemplar aquests detalls arquitectonics. Som a un altre país i l'estil constructiu també es diferent i la vida amb tanta aigua requereix molta adaptació. Tot s'ha de transportar a peu o amb góndola.
El nivell de l'aigua , a més, va variant bastant. Alguns edificis tenien marques del nivell, separades una de l'altre quasi mig metre.
El grup "caminador" amb el grup "no tant caminador" ens topam a la plaça San Marco. Els caminadors segueixen el seu tour i els altres queden fent un gin-toniquet.
Quina pallissa de caminar per dins la ciutat!!!!.
Arriba l'hora de sopar i es cita obliga menjar algun plat típic italià. Poc temps ens queda per agafar el bus de tornada. Així que amb la mossegada a la boca, cap a l'estació de bus s'ha dit!!
El grup "no tan caminador" es més intel.ligent que nosaltres i agafen una barca que les portarà just devora el camping.
El grup "caminador" com que no mos habia bastat caminar, un error amb l'horari del bus, ens fa que de caminar 8km més!!!Varem quedar tirats a un poble. Hauriem d'haver agafat el bus 5 minuts més tart!!.
Ja som al camping i una xerradeta a la fresca per contar-nos el que hem fet, esteim apunt per anar a dormir.
Bona niiit!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario